show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Terugblik

Geschreven door Elien op 2 maart 2012 16:23

Beste allemaal,

Inmiddels ben ik een paar dagen in Lahore en ik kan jullie vertellen dat het goed gaat. Ik logeer momenteel bij Anne, een collega die hier al jaren woont. Morgen hoop ik te verhuizen naar mijn eigen flat, op het terrein van de Salvation Army hier in Lahore. Daar hoop ik de komende 2 maanden te wonen. Ik heb de flat nog niet gezien, maar van verschillende mensen hier om me heen heb ik gehoord dat het een mooi plekje is. Maar eerst wil ik nog even terugblikken op de uitzenddienst en het afscheid. 

De uitzenddienst
'Zie, Ik zend u als schapen te midden van de wolven; wees dus bedachtzaam als de slagen en oprecht als de duiven'. Deze tekst uit Mattheus 10:16 stond centraal tijdens de uitzenddienst afgelopen zondag in de kerk. Wat een lessen heb ik vanuit deze tekst mee gekregen. Wat kunnen we veel leren van de dieren die genoemd worden in deze tekst. De Heere heeft me gezonden als een schaap temidden van de wolven met daarbij de opdracht om bedachtzaam te zijn als de slangen en oprecht als de duiven. Ds. van Roekel gaf een prachtige uitleg over deze dieren en wat we eruit kunnen leren. Ik hoop deze lessen de komende maanden en jaren ter harte te nemen. Het feit dat God me gezonden heeft kwam ook heel nadrukkelijk naar voren vanuit deze tekst. Gezonden, ja, zo voelt het echt. Gezonden vanuit mijn thuisgemeente in Bennekom. Het is zo goed te weten een biddende en meelevende gemeente achter me te hebben. Het was voor mezelf een heel bijzonder moment om mijn ja-woord te mogen geven op de vraag of de Heere Zelf me tot deze dienst geroepen heeft. Om daarna knielend de zegen van God mee te krijgen waarna de gemeente me staande Psalm 121:2 en 4 toezong, was ook voor mij indrukwekkend. Zoals ook voor veel aanwezigen, heb ik begrepen. En dit alles mocht gebeuren omringd door de thuisfrontcommissie, mijn familie en vrienden en de gemeente. Ja, het was een dienst om nooit te vergeten!
 Na de dienst was er gelegenheid om afscheid te nemen en wat was het goed dat zoveel mensen langs kwamen om me gedag te zeggen en hoe ontzettend veel goede wensen heb ik meegekregen. Ik wil iedereen dan ook hartelijk bedanken voor al het meeleven en gebed. Ik kijk echt terug op een prachtige uitzenddienst en ik bid dat God me de lessen uit deze tekst altijd weer in herinnering zal brengen, ook als het moeilijk zal zijn.
IMG_1875.JPG
Wat een belangstelling!
IMG_1893.JPG
Er was ook tijd voor ontmoeting onderling onder het genot van een kopje koffie.
IMG_1874.JPG
Van 1 van mijn nichtjes kreeg ik een prachtige tekening die ik morgen in mijn nieuwe huis op ga hangen. 
IMG_1918.JPG
Mijn moeder en schoonzus aan de praat met Adriaan en Margreet die ik ook vanaf hier nog een keer hartelijk wil bedanken voor de goede tijd die ik bij hen op het erf gehad heb!
Afscheid
Maandag heb ik nog de laatste dingen gedaan, mijn huis opgeruimd en mijn auto weer naar de garage gebracht. En toen kwam dinsdag het moment van afscheid nemen, het echt afscheid dan. Zondag had ik al veel mensen gedag gezegd, maar als je eenmaal op Schiphol staat, voelt dat toch anders. Het was fijn om een groep vrienden te hebben die op Schiphol waren om me uit te zwaaien. We hebben eerst met elkaar koffie gedronken en rond de klok van half 5 was daar het echte afscheid. Een beetje lastig vond ik dat toch wel, vooral als er dan nog allerlei serieuze woorden aan te pas komen en de wetenschap dat ik de meesten voor 2 jaar niet zal zien, maakte het toch wel vreemd. En dan ga je, door de douane, op naar het vliegtuig. Zolang heb ik er naar uit gezien en 'opeens' is daar dan dat moment. Rond een uur of 6 vond het vliegtuig zijn weg door het grijze wolkendek wat boven Nederland hing. Een vreemd moment, toen het vliegtuig de wielen losmaakte van de Nederlandse grond. Voor mij betekent het dat ik bij leven welzijn de Nederlandse grond de komende 2 jaren niet aan zal raken. Maar toen ik eenmaal in het vliegtuig zat was er vreugde, vreugde over de weg die God met me gegaan is en vreugde over het feit dat ik nu echt mocht gaan. Ik heb de uitzenddienst nog een keer geluisterd in het vliegtuig en dat was goed. Zo'n 2e keer hoor je toch weer andere dingen dan tijdens de dienst zelf.

DSC_8631.JPG 
Een laatste groepsfoto. 
DSC_8633.jpg
En daar ga ik echt. 
Aankomst en begin in Lahore
Zoals ik al schreef in mijn vorige weblog heb ik een goede reis gehad en ben veilig geland op het vliegveld van Lahore. Anne stond me al op te wachten en even later kwam Lois ook. Lois woont ook al jaren in Lahore en zij is mijn buddy, dus zij zal me de komende weken meer wegwijs maken in deze stad t.a.v. allerlei dingen. Eenmaal aangekomen in Anne's huis was ik wel ontzettend moe. Niet geslapen en hier was het inmiddels dag. Dus 's morgens eerst een poosje geslapen en 's middags ben ik met Anne op stap geweest. En gisteren ben ik met Lois naar het vliegveld geweest om mijn bagage, die ik onbegeleid opgestuurd had, in te klaren. En hartelijk dank voor jullie gebed, want dit is zeer voorspoedig gegaan. Lois kende via via een man die op het vliegveld werkt bij PIA, de maatschappij waarmee ik vloog en hij heeft ons geweldig geholpen. Binnen 3 uur had ik al m'n spullen. De controle over wat er nu echt in mijn koffer zat viel reuze mee en op geen enkele manier werd er om steekpenningen of wat dan ook maar gevraagd. Morgen verhuis ik dus naar mijn eigen flat en dan hoop ik alles uit te gaan pakken.
Hoe zien de komende weken eruit
Volgende week zal nog een week van wennen zijn, inkopen doen en m'n weg in de stad wat proberen te vinden. En maandag ga ik met de directrice van Talitha Kumi naar het visum kantoor hier in Lahore om eerst te proberen of we mijn visum hier kunnen verlengen. Mocht dat hier niet lukken, dan zullen we naar Islamabad moeten. Willen jullie hier in het bijzonder voor bidden?
Vanmorgen heb ik een plattegrond gekocht van de stad, dat maakt het orienteren wat makkelijker. Na volgende week gaan de taallessen starten. Ik ben benieuwd hoe dat zal zijn, maar ik houd jullie op de hoogte. Tussen alle dingen die gebeuren door, geniet ik ook erg van het weer hier. Dit is de beste tijd van het jaar heb ik begrepen. Het is tussen de 20 en 25 graden en de zon schijnt de hele dag. Vanmorgen dan ook heerlijk buiten zitten ontbijten. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor al het meeleven en gebed. God heeft onze gebeden tot nu toe in veel opzichten willen verhoren. Hem zij daarvoor alle eer en dank!