show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Pasen in Pakistan

Geschreven door Elien op 10 april 2012 14:08

Beste allemaal, 

Goede Vrijdag en Pasen liggen weer achter ons. Voor mij was het de 1e keer om deze feestdagen in Pakistan te vieren. En dat ging er allemaal wat anders aan toe dan in Nederland. Maar wat is het heerlijk om te weten dat we over de hele wereld hetzelfde Evangelie hebben van onze opgestane Heere Jezus. Dat geeft eenheid, wereldwijd!

The Miracle School
Voor de Paasdagen had ik nog een andere leuke ervaring. Hier in de flat woont ook een Australisch echtpaar (Rob en Sue) die hier voor 4 maanden zijn en vrijwilligerswerk doet. Sue werkt als muziekdocent op 'The Miracle school' hier in Lahore. Deze school is op een bijzondere manier tot stand gekomen en er komen arme weeskinderen die in deze school goed onderwijs krijgen. Vorige week donderdagavond was er een speciale avond voor de juffen van deze school en ik was door Sue en Rob uitgenodigd om mee te gaan. En het was een erg leuke avond. Leuk om op die manier nieuwe mensen te leren kennen en toen bleek dat deze school mede door hulp van een Nederlander ontstaan is, was het ijs helemaal gebroken. Sue is enorm muzikaal, dus het ging er die avond ook muzikaal aan toe. En het was een geweldige nieuwe culturele ervaring.
IMG_2966.JPG 
Sue krijgt het voor elkaar dat we allemaal actief worden. 
IMG_2987.JPG
Samen met de juffen van 'the Miracle school'. 
Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag ben ik hier bij de Salvation Army naar de kerk geweest.
Het is de gewoonte hier om op Goede Vrijdag van 12 - 3 uur in de middag dienst te hebben. Er werd voor me vertaald en het was een mooie dienst met veel afwisseling. En jawel, er liep een fotograaf rond van een krant en natuurlijk stond ik een dag later in de krant. Waar zo'n blank velletje al niet goed voor is. Smile
Zaterdagmorgen....
Die begon heel vreemd en bijzonder. Rond 8 uur werd er op m'n deur geklopt en de buurman vroeg of ik tijd had om even bij hen langs te komen. Ik wist dat er sinds een paar dagen 4 motorrijders uit Zuid-Afrika ook in de flat logeerden en ik had 2 van hen even kort ontmoet. Maar wat was gebleken? Een van de motorrijders kent iemand die op de Bijbelschool in Zuid-Afrika werkt waar ik vorig jaar gestudeerd heb. Via facebook waren we daar achter gekomen. Deze 4 motorrijders zijn eind december vanuit Kaapstad op weg gegaan op de motor om door heel Afrika en via Turkije nu in Pakistan te zijn. Van hieruit zijn ze inmiddels op weg naar Singapore, wat hun eind bestemming is. Ze doen dit om geld op te halen voor een goed doel. Omdat hun motors kapot waren, zijn ze hier bijna een hele week geweest. Maar ik had er niet zoveel aandacht aan besteed, totdat bleek dat we een gezamenlijke kennis hadden. Wat leven we toch in een klein wereldje. En wat was het leuk om met hen over Kaapstad en omgeving te praten. 
P1030557.JPG
Weer klaar om op reis te gaan
P1030564.JPG
Daar gaan ze, op weg naar India en dan Nepal. 
Pasen
Zondagmorgen was het vroeg dag omdat er hier op het terrein om half 6 in de morgen een optocht zou zijn om de opstanding van de Heere Jezus te vieren. Het was al een beetje licht, maar toch was het mooi om met elkaar over het terrein te lopen, met kaarsen in de hand en het elkaar toe te zeggen en te zingen: 'De Heer is waarlijk opgestaan!' Daarna was er een dienst in de kerk en het was goed om daar te zijn. Na de dienst was er voor iedereen een ontbijt buiten op het grasved, ook weer een mooie ervaring. Voor de lunch was ik samen met anderen uitgenodigd bij een Pakistaans gezin en we hadden daar met elkaar een erg gezellige middag. Het is elke keer weer leuk om nieuwe mensen te leren kennen en om zo een groep van bekenden om me heen te krijgen. 
IMG_3005.JPG
De start van de wake 's morgens om half 6; eerst samen het opstandingsevangelie lezen. 
IMG_3041.JPG
Wandelen over het terrein
IMG_3077.JPG
Samen met Rob, Sue en Purveen die zowel bij Rob en Sue als bij mij werkt. 
P1030571.JPG
Ontbijt na de dienst. 
Visum
En gisteren ben ik naar Islamabad geweest voor de verlenging van mijn visum. Ik heb nu een papier op zak waarin staat dat, zoland de aanvraag voor mijn lange termijn visum loopt, ik legaal in Pakistaan ben. Het geeft een hele rust om dat papier te hebben. Het was een lange reis, 400 km. heen en en ook weer 400 km. terug, maar ik ben ontzettend dankbaar dat alles goed verlopen is en ik het goede papier nu op zak heb. 
Allemaal een hartelijke groet vanuit Lahore, waar het nu dagelijks rond de 35 graden is!