show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Nog wat ervaringen

Geschreven door Elien op 25 april 2012 11:19

Hallo allemaal,

Omgeven door koffers en al m'n spullen, heb ik tijd om nog wat van m'n ervaringen met jullie te delen. Ik vertrek pas aan het einde van de middag naar Anne's huis en alles is klaar, dus vandaar.

Bijzondere dag
Al eerder heb ik geschreven over de Pakistaanse familie die ik heb leren kennen. Zij zijn een aantal jaren geleden een school gestart die de 'Miracle School' heet. Dit vanwege het feit dat het echt een wonder is hoe die school tot stand gekomen is en hoe er nog steeds gezorgd wordt voor genoeg fondsen om de school op een goede manier draaiende te houden. Het is een bijzondere school, omdat er hoofdzakelijk weeskinderen op zitten. Naast de school in Lahore, waar 400 kinderen les krijgen, hebben ze bij de steenovens, waarvan er buiten Lahore verschillende te vinden zijn, ook 3 scholen gestart. Daar voor de meest arme kinderen die, omdat ze christen zijn, geen onderwijs krijgen. Vorige week donderdag heb ik samen met Rob en Sue kennis gemaakt met de kinderen van 1 van die scholen. Door de juf van die school en de Pakistaanse familie was er een speciaal programma opgezet om deze kinderen een hele bijzondere dag te geven en voor ons om te zien hoe deze kinderen leven en met hen mee te genieten van deze bijzondere dag. We werden ontvangen in een prachtig park, wat speciaal gebruikt mocht worden voor deze dag.
P1030628.jpg
Een ere-ontvangst
Daarna hebben de kinderen gezongen en omdat Sue muziekdocent is, heeft ze hen ook een paar versjes geleerd. Verder natuurlijk de nodige toespraken en de kinderen kregen eten een een pakketje met nuttige dingen voor thuis.
SA3-328.jpg
Pakketjes uitdelen.
SA3-323.jpg
Sue in actie.

SA3-317.jpg
Zingen met gebaren en genieten!
We hebben ook het dorp gezien waar deze kinderen wonen, ongelooflijk, wat een ellende en armoede. Vanwege het feit dat ze christen zijn worden deze families gediscrimineerd en door hen nu goed onderwijs te geven, hoopt men dat er ook voor deze kinderen toekomst is. Naast het feit dat ze nu naar school kunnen, moeten ze dagelijks ook hard werken in de steenovens, waarvan de eigenaar vaak moslim is en de christenen moeten er hard werken. 
IMG_3440.jpg 
Een groepsfoto
SA3-290.jpg
In dit dorp wonen de kinderen die je op de groepsfoto ziet. 
SA3-285.jpg
De man van deze vrouw is vermoord, ze wordt nu ondersteund door de Miracle school. 
P1030588.jpg
Normaal wordt op deze binnenplaats school gehouden. Voor de kinderen was de dag in het park dan ook heel bijzonder. De meesten zagen die dag voor het eerst blanke mensen.
Onderweg
Onderweg naar dit dorp en park, kwamen we langs een soort aardappelboerderij. We zijn er gestopt en er waren daar veel mensen aan het werk, vooral vrouwen. De hele dag werken ze daar tegen een zeer minimaal salaris. Onze komst was dan ook een welkome afleiding.
IMG_3262.jpg
P1030612.jpg
Bezoek aan de steenovens
Afgelopen maandag heb ik eerst alle klassen van de school in Lahore bezocht en daarna ben ik op bezoek geweest bij een andere school bij de steenovens buiten de stad.
IMG_3500.jpg
Het is wat als je hier als gast komt....
P1030727.jpg
Zingen met gebaren, de kinderen genieten en laten van zich horen. 
En ik heb een steenoven gezien en dus ook gezien hoe hele families daar werken. Ongelooflijk triest dat dit gebeurd en het is echt bijzonder dat de kinderen uit deze families nu de gelegenheid krijgen om naar school te gaan. Onderwijs is immers de poort naar een beter bestaan. Op de foto's hieronder een impressie van het werk bij de steenovens.  
P1030743.jpg 
P1030756.jpg 
P1030760.jpg 
P1030765.jpg 
Het werk wordt gedaan in de brandende zon. 
P1030759.jpg
Deze meneer probeert wat groenten te verkopen aan de families die bij de steenovens werken. 
P1030767.jpg
P1030778.jpg 
De keuken van een familie die in dit dorp leeft. Zoek de verschillen met een keuken uit Nederland.... 
IMG_3329.jpg 
En tot slot kan ik het niet laten om deze foto te plaatsen, omdat ik het zo'n mooi plaatje vind!