show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Urdu en nog eens Urdu....

Geschreven door Elien op 3 mei 2012 15:41

Hallo allemaal, 

Mijn 1e week volledige taalles zit er bijna op. Het is leuk, het is intensief en het is een hele uitdaging om dingen goed onder de knie te krijgen. Dagelijks beginnen mijn lessen om 8 uur.

Taalles
Ik heb gelukkig toch les met iemand anders, een Koreaanse vrouw die ongeveer op hetzelfde niveau zit als ik. We hebben samen dagelijks 4 uur les, waarbij een lesuur 3 kwartier is. Van 8 uur tot half 10 is het 1e blok. Dan heb ik een uur vrij en met de pauze erbij is het de moeite om naar huis te gaan en even te genieten van een bakje koffie. Na de pauze heb ik een uur schrijven en lezen. Dat heb ik wel alleen. En daarna hebben we weer een blok van anderhalf uur les om te leren begrijpen en praten.
P1030809.jpg
Voorwerpen, werkwoorden, leren tellen en nog veel meer, is wat we leren van onze 2 docenten. 
En om 1 uur loop ik dan weer naar huis. Ik heb les in een gebouw waar ook studenten wonen, maar waar dus in verschillende kamers ook les gegeven wordt. Het is hier vandaan maar 5 minuten lopen, dus prima te doen. Samen met Kim, de Koreaanse mevrouw, zit ik nu nog in Fase 1A, maar eind van deze week zijn we daar doorheen en volgt er geloof ik een test. Deze fase bestaat uit luisteren en het leren herkennen van allerlei voorwerpen, werkwoorden en acties. Als het over onderwerpen gaat vind ik het niet zo moeilijk, maar werkwoorden vinden we beiden veel moeilijker. En inmiddels zijn we ook begonnen om te leren tellen in het Urdu en dat valt niet mee, aangezien in het Urdu de getallen van 1 tot 100 allemaal verschillend zijn en er niet zoveel verband in te ontdekken is. Ik merk dat het wel echt goed is om elke dag les te hebben, omdat het geleerde dan veel meer blijft zitten. En verder heb ik 1 uur leren lezen en schrijven. Dat is leuk, maar vind ik zeker niet gemakkelijk. Ik zal jullie alle details van punten en streepjes en rondjes besparen, maar ik weet wel dat ik het schrift nog niet zomaar onder de knie zal hebben. Gelukkig heb ik een docent die veel geduld heeft!
P1030802.jpg
Huiswerk...
P1030805.jpg
Als ik zo bezig ben, voelt het alsof ik weer op de lagere school zit Wink
P1030811.jpg
Nagekeken door de docent en hij was tevreden en uiteindelijk is het me gelukt om te ontdekken wat er staat!
Dingen die voor mijn docent heel gewoon zijn, zijn het voor mij absoluut niet. Maar het is leuk om zo intensief met het Urdu bezig te zijn en ik zie er naar uit dat ik ook wat kan praten, want dat lukt nu bijna nog niet. 
Koninginnedag
Afgelopen maandag was het Koninginnedag in Nederland. Rita, mijn huisgenoot is Duitse en kent Koninginnedag dus niet. Ik had haar vertelt wat dat zoal inhield en toen kwam ze met het idee om een cake te bakken en ze wist ook hoe we er dan een oranje laagje op konden krijgen. En zo hebben we samen Koninginnedag gevierd. We hadden dan wel geen oranje tompoezen, maar de cake was gelukkig ook heerlijk!
P1030801.jpg
Samen met Rita genieten van de oranje cake. 
Het weer
En zoals ik vorige week al even schreef, is het hier nog best koud en heeft het de afgelopen dagen vrij veel geregend. Maar gisteren en vandaag is het lekker zonnig en vanmiddag heb ik zelfs buiten koffie zitten te drinken. En slapen zonder ventilator en onder een dik dekbed, is ook best wel weer lekker! 
P1030796.jpg
Bewolkt, maar een prachtig uitzicht.