show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Bijpraten

Geschreven door Elien op 26 mei 2012 11:52

Hallo allemaal,Het is weer tijd voor een praatje vanuit Murree. Inmiddels ben ik hier alweer 4 weken en is de 1e periode van de taalstudie hier alweer afgesloten. Er wordt nl. in periodes van 4 weken gewerkt.

In totaal zal ik hier 4 keer 4 weken les hebben en na de 2e periode hebben we een week vakantie, eind juni dus. Maandag begint de 2e periode en dat betekent dat we allemaal een nieuw rooster krijgen met andere docenten. Dat brengt een leuke afwisseling in de taalstudie en het is goed om verschillende docenten te hebben, omdat iedereen toch op zijn of haar eigen niveau les geeft en er best verschil zit tussen de docenten. Ik ben benieuwd welke docenten ik vanaf maandag zal hebben, maar dat horen we later dit weekend. Ik kan gelukkig zeggen dat ik wel echt geniet van de taalstudie. Het is zo leuk om vooruitgang te zien. Tijdens de spreek- en luisterlessen lukt het me inmiddels om hele zinnen te formuleren, al gaat dat wel in langzaam tempo. Maar dit lukte me echt nog niet toen ik hier kwam.
En deze week is het me gelukt om het Urdu alfabet zonder fouten te schrijven en op te zeggen en inmiddels ben ik zover dat ik hele simpele zinnetjes kan lezen en het nog begrijp ook. Dat gaat dan wel zoals de kinderen in groep 3 van de basisschool leren lezen, dus letter voor letter, die dan aan elkaar plakken om zo te ontdekken welk woord er staat. En vervolgens de woorden tot een zin maken en 'opeens' kan ik dan een hele zin lezen. Nu moeten jullie niet denken dat dat dan allemaal heel vlot gaat, maar er zit vooruitgang in en het lukt en dat is genieten! 

P1030841.jpg
En dit kan ik nu dus lezen, uiteraard na de nodige inspanning!
Ten aanzien van mijn woonsituatie hier in Murree heb ik wel een lastige periode achter de rug. Ik woon samen met een Duitse vrouw die al sinds september in dit huis woont. En dat samen leven onder 1 dak is niet heel gemakkelijk geweest. We zijn erg verschillend en we denken over veel dingen verschillend. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat mensen van mijn organisatie op zoek zijn gegaan naar andere woonruimte voor mij. De komende maand zal ik nog in dit huis wonen, maar eind juni is er een huisje voor me beschikbaar waar ik dan in de maand juli zal wonen en in augustus is er op een andere plek een appartement beschikbaar en dan zal ik daar wonen. Nog wel een paar keer verhuizen dus, maar uiteindelijk zal dat me meer rust geven dan hier samen blijven wonen tot eind augustus. Gelukkig is de situatie nu wel gestabiliseerd, dus de komende maand is te overzien. Ik ben erg blij met mijn eigen kamer wat wel echt mijn eigen plekje is. Maar omdat het huis enorm gehorig is, is het niet altijd gemakkelijk om echt een stukje privacy te hebben.
P1030826.jpg  
Mijn kamer
Verder heb ik best veel contact met 3 gezinnen van mijn organisatie die hier ook in Murree zijn voor taalstudie. Ze hebben allemaal kleine kinderen en inmiddels heb ik dus aardig wat kindervriendjes. En dat is genieten!

P1030833.jpg
M'n jongste Koreaanse vriendje!
Morgen is het Pinksterfeest! Een feest waar in de meeste landen op deze wereld niet zoveel aandacht aan besteed wordt. Hoe dat hier in Pakistan is, weet ik niet zo goed. Na morgen weet ik daar w.s. wat meer over. Dus wellicht dat ik daar een volgende keer wat meer over schrijf. Ik wens jullie allemaal een heel gezegend Pinksterfeest toe! 
P1030836.jpg 
Een ondergaande zon over de heuvels rondom Murree!