show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

En alweer een weekend weg....

Geschreven door Elien op 16 juni 2012 12:15

Hallo allemaal,

En ook dit weekend ben ik weer uit! Al was dat op deze manier totaal niet gepland. Momenteel ben ik in Qalandarabad, zo’n 3 uur rijden van Murree vandaan, meer naar het noorden. Misschien leuk om te weten dat Qalandarabad een eindje verder ligt van Abbottobad, een plaatsnaam die de meesten van jullie vast wel eens gehoord hebben….

Ik ben hier op het terrein van het Bach Christian Hospital. Matt en Andrea, een Engels/Canadees echtpaar dat ook in Murree was voor taalstudie, verblijven hier met hun 2 kinderen. Matt is vorige week zaterdag met enorme pijn naar dit ziekenhuis gebracht en afgelopen dinsdag is hij geopereerd. Dinsdag zijn Andrea en hun 2 jonge kinderen hier ook naar toe gekomen, maar omdat ze wel wat hulp konden gebruiken, ben ik hier gisteren met een taxi naar toe gereisd en probeer hen deze dagen wat te ontlasten.
P1030878.jpg
P1030919.jpg
Verkeer in Pakistan...
Matt kan nog niet veel na de buikoperatie en Andrea is dus druk met de zorgen voor de kinderen, maar ze moet ook voor Matt zorgen. Het Bach Christian Hospital is echt een goed ziekenhuis, maar voor eten en verzorging moet de familie zorgen, zoals in alle ziekenhuizen hier in Pakistan.  Ik logeer in huis bij Sarah, een Amerikaanse verpleegkundige die hier voor een jaar werkt. En ik moet zeggen dat het prima is om hier voor een weekendje te zijn. Het is goed om Andrea wat te ontlasten, dus ik heb al heel wat rondjes over het terrein gewandeld met de kinderen. En verder vind ik het heel bijzonder om te zien en te merken hoe een christelijk ziekenhuis in deze omgeving bestaat en een getuigenis is. Dit ziekenhuis is ooit gestart door missionarissen en nog steeds werken er Westerse dokters, al is het grootste gedeelte van de staf Pakistaan. Maar de omgeving is echt islamitisch en het ziekenhuis is dan ook een groot getuigenis. En zo zijn er nog meer ziekenhuizen te vinden in Pakistan. ‘k Moet zeggen dat ik daar echt van onder de indruk ben.
Volgende week nog 1 weekje taalles en dan hebben we een weekje vakantie. Die week hoop ik door te brengen in Karachi, bij Nederlandse vrienden waar ik zaterdag naar toe vlieg. Daar zie ik erg naar uit!
P1030930.jpg
In Murree en omgeving loop ik er meestal zo bij, met een bedekt hoofd uit respect voor de plaatstelijke bevolking.