show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Urdu lessen

Geschreven door Elien op 20 juli 2012 16:47

Beste allemaal, 

Allereerst wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het meeleven en gebed toen ik vorige week ziek was. De Heere God heeft alle gebeden echt verhoord, want sinds maandag ben ik weer helemaal fit en gezond. En zodoende heb ik de hele week weer gewoon Urdu les gehad.

En zoals beloofd zal ik jullie wat vertellen over mijn lessen. Ik heb deze maand 4 perioden les, waarbij 1 periode 3 kwartier is. De 1e anderhalf uur heb ik les van 1 docent en de andere anderhalf uur van een andere docent. Beide geven op een prettige manier les. Met beide docenten behandel ik een platenboek.
P1030990.jpg
De platenboeken die ik behandel tijdens de les. 
Als eerste vertel ik wat ik zie op een bladzijde. Het is een hele uitdaging om goede zinnen te maken en dat ook nog met de woorden die ik ken in het Urdu. Er komen veel nieuwe woorden voorbij en de docent schrijft die voor me op in een schrift. Als ik klaar ben met vertellen wat ik zie (en wat me lukt om te vertellen) vertelt de docent wat hij ziet en ik neem dat op. Dat beluisteren we daarna samen terug. Vaak hoor ik dan weer allerlei nieuwe woorden die de docent ook weer opschrijft. En van die nieuwe woorden maak ik ook een opname, als de docent ze uitspreekt en er zinnen mee maakt, zodat ik begrijp wat het woord betekent. Dat valt niet altijd mee, dus inmiddels schrijf ik de woorden ook meestal zelf op met daarachter de betekenis, zodat als ik de opnames later afluister, ik inderdaad begrijp wat de woorden betekenen.
P1030985.jpg
Huiswerk....
Het is een goede methode om je woordenschat te vergroten en om zinnen te leren maken. Makkelijk is het zeker niet! De zindsconstructie in het Urdu is totaal anders dan in het Nederlands of Engels, dus ik maak heel wat fouten. Gelukkig zijn de docenten geduldig. Meestal geniet ik van de lessen, maar soms vind ik het ook wel taai. Ik ga vooruit, maar dat gaat zeker niet snel en ik besef meer en meer dat het lange weg zal zijn voor ik goed Urdu spreek. Gelukkig heb ik er ook lang de tijd voor en daar ben ik blij mee. En ik moet zeggen dat het enorm bemoedigend is om te horen dat er anderen zijn die goed Urdu spreken en iedereen zegt: 'het is te leren', dus daar houd ik me aan vast! 
2012-07-10 10.22.47.jpg 
Met Ian, 1 van m'n Koreaanse vriendjes.
P1030998.jpg 
Grace, m'n Koreaanse vriendinnetje. Is ze niet lief Smile?!