show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Ramadan, suikerfeest en boodschappen doen.

Geschreven door Elien op 20 augustus 2012 7:32

Hallo allemaal,

Inmiddels ben ik alweer een week terug in Murree na de operatie. Het opknappen gaat wat langzamer dan ik gehoopt had. Ik ben steeds nog erg moe en slik van tijd tot tijd nog pijnstillers. Vorige week heb ik wel weer een paar taallessen gevolgd, maar na ruim een uur les, was alle energie op. Dus ik besef dat ik het rustig aan moet doen en dat het tijd zal kosten voor ik weer helemaal opgeknapt ben.

Na de operatie
De wond geneest goed en daar ben ik blij mee. Wel is het wat lastig dat ik tot 6 weken na de operatie niet mag tillen. Ik merk nu hoeveel je normaal oppakt en optilt, maar dat kan dus even niet. Nu is dat ook nog te pijnlijk, maar ik hoop dat de pijn toch wel steeds minder wordt de komende weken. Er wordt hier wel ontzettend goed voor me gezorgd. Ik heb tot nu toe nog geen enkele keer hoeven te koken, omdat Krystal en Jessy ervoor zorgen dat er 2 keer per dag een maaltijd voor me klaar staat. En dit weekend is Sarah hier geweest en dat was erg gezellig. Nadat ze vorig weekend zo geweldig goed voor me gezorgd had, kon ik nu een beetje voor haar zorgen. 
P1040096.jpg
Samen met Sarah
P1040095.jpg
Met de kinderen van Jessy en Krystal

Eid, of te wel: suikerfeest
De afgelopen maand was het voor de Moslims de vastenmaand. Een maand lang werd er niets gegeten tussen zonsopkomst en zonsondergang. 's Avonds, gelijk nadat de zon onder gegaan was, hier op dit moment zo rond 7 uur, mocht er gegeten worden en 's nachts ben ik regelmatig wakker geworden door de oproep vanuit de moskee. Om een uur of half 5 in de morgen is het hier weer licht, dus voor die tijd moest er gegeten worden. De hele maand is het ook voor christenen niet toegestaan om in het openbaar iets te eten of te drinken. Omdat het hier in Murree niet heel warm is, is dat geen probleem. Het vasten wordt heel strikt gehouden door de moslims, maar sinds vandaag is dat voorbij. Over heel de wereld wordt het suikerfeest gevierd. Wanneer dit begint heeft te maken met de stand van de maan en in het grootste gedeelte van Pakistan is het suikerfeest vandaag begonnen. In andere delen van de wereld zaterdag of gisteren al. Maar nu is het 3 dagen feest! De winkels zijn dicht, er wordt familie bezocht en er wordt veel gegeten! Zelf merk ik er hier niet zoveel van, dan alleen het feit dat we vandaag geen les hebben. Hoe dit allemaal gaat in een land als Pakistan, zijn allemaal nieuwe ervaringen voor me. 
P1040097.jpg
De zonsondergang afgelopen zaterdagavond. Rond dit tijdstip mogen de moslims weer eten tijdens de Ramadan
Boodschappen doen in Murree
Inmiddels woon ik bijna 4 maanden in Murree en zit mijn tijd er bijna op. A.s. zaterdag hoop ik terug te reizen naar Lahore. Ik zal de eerste weken in het huis van Anne wonen, waar ik mijn 1e week in Pakistan ook woonde. Zij is op verlof, dus dit kan prima zo. En ik zal gelijk op zoek gaan naar een eigen huis. Ik zie er erg naar uit om me te gaan settelen en een eigen plekje te hebben. Maar voor het zover is, wil ik jullie nog even meenemen naar de bazaar hier in Murree. Uiteraard heb ik hier regelmatig boodschappen gedaan en het 'winkelcentrum' hier ziet er nogal wat anders uit dan in het Westen. Hieronder wat indrukken. 
P1040033.jpg 
P1040037.jpg 
De slager. Ik heb er eerlijk gezegd nooit vlees gekocht....
P1040039.jpg
Een winkelstraat in Murree 
P1040041.jpg 
Kruiden in overvloed verkrijgbaar
P1040042.jpg 
Welke kleur garen zoekt u? Alles is verkrijgbaar!
P1040046.jpg 
Bij de fruitboer. Ik ben er vaak geweest en geniet elke dag van verse perziken, abrikozen, appels, bananen, mango's en druiven!
Een hartelijke groet vanuit een regenachtig Murree! We zijn blij met de regen, want het heeft hier tot nu toe veel te weinig geregend!