show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Groet vanuit Lahore!

Geschreven door Elien op 3 september 2012 6:33

Hallo allemaal,

Inmiddels is er alweer een week voorbij, mijn 1e week in Lahore. Ik ben nog steeds blij hier weer te zijn. Het is warm en dat is best wennen na 4 maanden in een veel koelere omgeving te zijn geweest. Het is zo rond de 35 graden, maar omdat het een hele vochtige warmte is, is het veel zweten. Maar ook hier gaat het najaar worden, wat betekent dat oktober een heerlijke maand moet zijn en daarna wordt het koud.

Weer aan de studie
Vorige week had ik een weekje vrij en ik moet zeggen dat dat heerlijk was. Ik kon zo wennen aan het leven hier en vooral ook uitrusten. Inmiddels heb ik het gevoel weer wat van m'n oude energie terug te hebben en daar ben ik blij mee. Vanmiddag beginnen de Urdu lessen weer, dus dat zal de nodige energie gaan vragen. Ik zal elke dag van 1 uur tot ongeveer kwart voor 5 les hebben. 'k Heb er wel weer zin in, dus dat is een goed teken, al besef ik dat het ook intensief zal zijn.
Huis zoeken
En inmiddels zijn de 1e pogingen ondernomen om een huis te vinden wat m'n thuis zal gaan worden. Een Pakistaanse familie helpt me echt op een heel bijzondere manier. Vorige week ben ik met een deel van die familie al naar verschillende winkels geweest om te kijken wat ik allemaal nodig heb om m'n huis in te richten. Er zijn in de stad veel winkels waar je van alles kunt kopen, dus als ik dat alleen zou moeten doen, zou ik door de bomen het bos niet meer zien. Maar zij helpen me echt geweldig, dus daar ben ik erg blij mee. En een ander deel van die familie helpt me bij het zoeken van een huis. Via via had ik contact met een huis dealer en die is op zoek gegaan naar huizen in de wijk waar ik graag wil wonen. En vrijdagavond ben ik in verschillende huizen wezen kijken. Die waren alleen een beetje erg groot, want wat denk je van een grote woonkamer, grote keuken en 3 slaapkamers met 3 badkamers...Smile! Dat is toch een beetje teveel voor mij alleen. Maar de huis-dealer gaat weer verder zoeken en de man die me helpt bij het vinden van een huis, gaat contact opnemen met andere huis dealers en hij is nu de contactpersoon. Daar ben ik erg blij mee, want om dit alleen uit te zoeken, is niet echt makkelijk. De man die me helpt heeft vaker huizen gezocht voor buitenlanders en hij weet wat ik zoek, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Ik heb deze behulpzame Pakistaanse familie leren kennen voor ik naar Murree vertrok en ik ben erg dankbaar voor het contact. Naast het feit dat het erg aardige mensen zijn, is het ook heerlijk dat ze me zo helpen. Elke keer realiseer ik me weer hoe trouw de zorg van de Heere God is! 
IMG_2158.jpg 
Zo leven er dus ook mensen in Lahore...Arm en rijk woont hier heel dicht naast elkaar.
IMG_2299.jpg
 
En ook dit is te zien in Lahore.