show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Vreemde dag vandaag

Geschreven door Elien op 21 september 2012 7:35

Hallo allemaal,

Vandaag is een wat vreemde dag hier in Pakistan. Deze dag is namelijk 'uitgeroepen' tot een vakantiedag, als reactie op de film waar veel over te doen is. Ik zit vandaag dan ook verplicht binnen, maar gezien de drukke dagen die achter me liggen, vind ik dat helemaal niet erg. De reden waarom we verplicht binnen zitten is natuurlijk niet fijn. Nu ik dit zit te schrijven is het vreemd stil op straat. Normaal rijden hier altijd wel auto's en riksjaws en er is altijd lawaai. Vandaag dus niet. Het mobiele telefoonnetwerk ligt plat, dus bellen kunnen we vandaag niet. Maar ik zit hier veilig binnen en geniet van deze dag rust. 

Drukte en verhuizen
De afgelopen dagen waren ontzettend druk. Maandagavond heb ik het huurcontract van m'n huis getekend en sindsdien heb ik de sleutel in m'n bezit.
P1040113.jpg
De huurovereenkomst ondertekenen
P1040115.jpg
En een duimafdruk hoort daar helemaal bij!

Dinsdag ben ik meubels wezen kopen, woensdag hebben we de boel schoongemaakt, gisteren electrische apparatuur gekocht en dat alles met behulp van de Pakistaanse familie die me ontzettend helpt. Een heleboel spullen zijn al naar m'n nieuwe huis gebracht, vandaag pak ik de laatste spullen en morgen verhuis ik dan echt. Ik ben inmiddels bijna 7 maanden in Pakistan en dit wordt de 6e keer dat ik verhuis. Maar eindelijk heb ik dan een eigen plekje en wat zal ik daar van gaan genieten! Ik wist van te voren dat het een tijd zou duren voor ik een eigen huis zou hebben, maar nu het zo ver is, ben ik er ontzettend blij mee. Vanaf morgen geen koffers meer om me heen, kasten inrichten, koken in mijn eigen keuken en genieten van m'n nieuwe bankstel. Wat zal dat heerlijk zijn!
P1040117.jpg
In het bovengedeelte van dit mooie huis ga ik wonen. 
P1040121.jpg
De ingang, nu nog een rommel, maar dat is inmiddels opgeruimd. En ik heb dus een heerlijke veranda. 

Culturele ervaringen
Deze week heb ik niet zoveel taalles gehad, maar wel genoeg nieuwe culturele ervaringen opgedaan. Alle dagen ben ik intensief met de Pakistaanse familie opgetrokken en dat heeft me veel nieuwe dingen geleerd. Dinsdag gingen we meubels kopen en toen ik van alles uitgezocht had, moest er onderhandeld worden over de prijs. Op een gegeven moment waren alle leden van de familie aan het onderhandelen met de winkeleigenaar en dat ging vooral niet op normale toon.... Wat een belevenis! Maar het heeft er wel toe geleid dat ik m'n meubels voor een goede prijs gekregen heb. Ik heb veel met ze door de stad gereden en het verkeer heeft me ook weer verbaasd. Moet je een weg oversteken met je auto? Oke, dan steek je midden op een drukke weg over als er even wat ruimte is tussen de auto's die op die weg rijden. De claxon wordt hier uiteraard ook veelvuldig gebruikt, al heb ik nog niet echt kunnen ontdekken wat het nut ervan is. Maar het hoort er hier allemaal bij. Ik heb heel veel hulp van deze familie gehad en ben ze daar ontzettend dankbaar voor. Maar o, wat zouden ze graag m'n hele huis inrichten zoals zij denken dat het goed voor me is. Als ik wil kan ik gaan zitten en zij regelen alles. Maar ja, dat werkt toch niet helemaal zo voor deze Westerse dame Smile. Dus soms heb ik toch maar aangegeven dat ik dingen graag op m'n eigen manier wil doen. 
P1040126.jpg
Edna aan het werk in mijn slaapkamer met een prachtige kastenwand.
P1040127.jpg
M'n boekenkast wordt in elkaar gezet. 

Rust
Vanaf morgen hoop ik dus te gaan genieten in mijn eigen huis en van de rust die dat met zich mee zal brengen. Ik moet nog best wat spullen kopen maar dat heeft geen haast en kan in de komende weken. Maandag weer taalles en daar zal ik de komende periode dan ook vooral druk mee zijn. Wilt u met me meebidden voor een goede tijd in mijn nieuwe huis en voor Pakistan? In het bijzonder op deze dag heeft dit land ons gebed heel hard nodig!