show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Genieten in m'n huis!

Geschreven door Elien op 29 september 2012 6:48

Hallo allemaal, 

Inmiddels woon ik alweer een week in m'n nieuwe huis en dat is genieten! Het feit dat ik niet weer over 6 of 7 weken hoef te verhuizen, is zo heerlijk! M'n koffers zijn uitgepakt en de meeste spullen staan op de goede plaats.

Deze week nog wel druk geweest met dingen goed te krijgen. Ik had bv een wasmachine gekocht, maar daar moest een langere afvoerpijp aan en er moest een rek onder de machine komen, zodat hij niet nat kan worden en zo zijn er nog wel wat dingen die gedaan moeten worden. Maar langzaam aan begint het er allemaal op te lijken. En ik geniet! De ruimte in dit huis is enorm en daar ben je heel snel aan gewend!
P1040129.jpg
Vorige week na de verhuizing samen met de familie die me zo helpt, in m'n huis gegeten. Zij hadden voor heerlijk eten gezorgd!
De Pakistaanse familie die me de afgelopen weken zo geholpen heeft, is nog steeds erg behulpzaam. Edna komt hier 3 middagen in de week om de boel schoon te houden. Het is best moeilijk om een goede hulp te vinden en zonder hulp zou het niet lukken om hier te wonen. Pakistan is enorm stoffig, dus alles is snel vies. En omdat ik zelf druk ben met taalstudie en alles hier veel langer duurt dan in Nederland, ben ik erg blij met Edna's hulp. Zij verdient zo wat en ik ben verzekerd van een goede hulp. Ze gaat me ook leren om Pakistaans te koken, want dat wil ik wel graag leren.

P1040137.jpg
De keuken
P1040135.jpg
De kamer. Er moet nog wel 1 en ander opgehangen worden en ik ga nog op zoek naar mooie gordijnen, maar ik geniet er nu al ontzettend!

En verder probeer ik hier m'n weg wat te vinden. Er is een kleine bazaar hier aan het eind van de straat en dat is handig. Daar kan ik alle dagelijkse boodschappen prima krijgen. Voor andere boodschappen ben ik deze week met de rikshaw naar een grotere supermarkt geweest. En al deze dingen zijn een goede oefening om mijn Urdu te verbeteren. Ik heb deze hele week weer les gehad en het is intensief. 's Morgens ben ik vooral bezig om naar opnames te luisteren die ik tijdens de les maak. Zo oefen ik mezelf om Urdu te leren verstaan. Praten vind ik nog heel moeilijk. Gisteren tijdens de les heb ik de hele tijd zinnen moeten maken en dat is hard werken. Ik vergeet vaak een woord in de zin, omdat ik dan te druk ben met nadenken in welke grammaticale vorm ik de zin moet zeggen. Toen de les gisteren dan ook afgelopen was, was ik even helemaal klaar met Urdu. Volgende week ga ik er weer met frisse moed tegenaan!