show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Weekend!

Geschreven door Elien op 6 oktober 2012 6:49

Hallo allemaal,


Het is weer weekend! Deze week ben ik weer druk aan de Urdu studie geweest, zoals overigens elke week.

Elke dag komt mijn docent van 1 uur tot ongeveer half 5. Soms komen er 2 docenten, waarvan 1 een docent is die nog weinig ervaring heeft en dus nog aan het leren is. De docent die ik heb heeft al 14 jaar ervaring in het doceren van het Urdu aan buitenlanders. Ik ben erg blij met hem, omdat hij op een prettige manier les geeft en daarbij veel geduld heeft. En dat is iets wat hij bij het lesgeven aan mij echt nodig heeft! Ik ben nu vooral aan het praten in het Urdu. Voor de theepauze behandelen we een platenboek. Eerder schreef ik hier al eens over, maar nu is de volgorde anders. De docent vertelt eerst wat hij ziet en ik neem dat op. Die opname beluisteren we samen en alles wat ik niet begrijp, bespreken we en alle nieuwe woorden worden opgeschreven. Daarna vertel ik wat ik zie en probeer zoveel mogelijk de nieuwe woorden te gebruiken. En ik moet proberen om zowel zinnen in de verleden tijd, tegenwoordige tijd en toekomstige tijd te maken. Ik vind het een hele klus en het wisselt per middag hoe het gaat.
P1040153.jpg
Zo ziet een les situatie er dus uit.
P1040156.jpg
P1040157.jpg

Na de pauze behandelen we soms een nieuw grammatica onderdeel en daar oefen ik dan mee wat betekent dat ik ook dan weer zinnen maak, ook altijd aan de hand van plaatjes. Meestal vind ik de lessen leuk, maar ook heel intensief. 's Morgens luister ik naar de opnames die ik van de lessen maak, om te oefenen goed te luisteren, nieuwe woorden te leren en te begrijpen wat er gezegd wordt. Er zit vooruitgang in, maar ik blijf het nog erg moeilijk vinden om bv in de bazaar waar ik boodschappen doe, echt goede zinnen te maken. Ik hoop dat dat op een gegeven moment toch wat meer vanzelf zal gaan. 
Naast dit alles doe ik ook andere dingen, zoals even een wandeling in het park. En sinds deze week ben ik aan het bakken gegaan. Ik heb een oven en ik vind het erg leuk om die te gebruiken. Hier de 1e appeltaart die ik deze week gebakken heb! Een Nederlands recept van internet en alle ingredienten zijn hier te krijgen. Was smullen! 
P1040145.jpg