show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Eerste logees in mijn huis!

Geschreven door Elien op 13 oktober 2012 9:39

Hallo allemaal,

Alweer is er een week voorbij. De hele week heb ik les gehad. Daarbij bezoek gehad van de supervisor en dat was prettig. Ik had gevraagd of ze wilde komen zodat ze kon zien en horen hoe ik bezig ben met Urdu. Ze heeft een paar goede tips gegeven en nieuwe ideeen aangedragen zodat ik samen met m'n docent weer op een goede manier verder kan.

Maar de komende week heb ik geen les. We hebben de jaarlijkse conferentie van onze organisatie. Dat is in Lahore, dus ik hoef er niet ver voor te reizen, al zal ik wel net als alle anderen in het conferentiecentrum overnachten. Maar eerst krijg ik de 1e logees in mijn huis! Gertjan en Judith zijn met hun 3 kinderen op dit moment onderweg naar Lahore en hopen hier later vandaag te arriveren. In juni heb ik hen voor het laatst gezien toen ik een weekje bij hen te gast was. Maar inmiddels is baby Omar geboren en die hoop ik dus straks te bewonderen! Alles in mijn huis is er klaar voor om ze te ontvangen. En op dit moment wordt er heerlijk gekookt! Edna is druk bezig in m'n keuken om een heerlijke maaltijd te bereiden.

P1040173.jpg

P1040175.jpg
Ze kan erg goed koken en bood zelf aan om vanmorgen te komen om te koken. Normaal komt ze 3 keer per week om m'n huis schoon te maken. Dat klinkt heel luxe en op een bepaalde manier is dat ook zo, maar het is hier heel normaal om iemand te hebben die je huis schoonmaakt. En zonder zou het ook niet lukken. Het is hier in Pakistan ontzettend stoffig, daar verbaas ik me elke keer weer over. Dus de vloer moet echt 3 keer per week gedweild worden en alles afnemen is ook geen overbodige luxe. Vanwege mijn taalstudie en het vinden van m'n weg in de cultuur en stad, kom ik daar zelf niet aan toe. En op deze manier geef je iemand dus ook een inkomen. Ik ben blij met Edna, want ze werkt goed en later vandaag hoop ik met m'n gasten van haar heerlijke maaltijd te gaan genieten! 
P1040178.jpg 
Zo gaat dat dus: de knoflook en uien worden fijn gestampt!