show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Tandarts en bruiloft

Geschreven door Elien op 24 november 2012 13:56

Hallo allemaal, 

Zondag brak er opeens een stuk van m'n kies af! Nadat ik wat gegeten had, voelde het vreemd raar aan in m'n mond en jawel, er was een stuk van m'n kies verdwenen.

Naar de tandarts
Tja, en dan zit er niks anders op dan naar de tandarts te gaan. Maar dat was nu niet bepaald iets waar ik naar uit zag. Ik had geen idee of er goede tandartsen in de stad waren. Maar gelukkig hoorde ik via via al snel dat er in ieder geval 1 heel goede tandarts in de stad zit. Die heb ik maandag gebeld en dinsdag kon ik er al terecht. Hij heeft een soort noodvulling tegen de kies aan gemaakt, zodat het niet meer scherp is. In januari moet ik terug komen en dan wordt de kies opnieuw gevuld. Dat kan pas in januari, want tot die tijd zat de hele planning vol. De tandarts heeft het dus druk, maar ik was blij dat ik dinsdag gelijk even bij hem terecht kon en dat het vervelende gevoel in m'n mond weer over is. En ik ben erg blij te weten dat er een goede tandarts in de stad te vinden is. 


Een bruiloft

Afgelopen donderdagavond moest ik naar een bruiloft. De 1e sinds ik in Pakistan woon. Het was een hele ervaring. Bruiloften duren hier 3 dagen. Ik was uitgenodigd voor de 3e dag, waarop een receptie gehouden wordt die georganiseerd wordt door de familie van de bruidegom. Op de 2e dag vindt het officiele gedeelte plaats, wat georganiseerd wordt door de familie van de bruid. En de 1e dag wordt door beiden afzonderlijk georganiseerd en soms ook apart gehouden, dat verschilt per familie. Omdat ik alleen de bruidegom ken, was ik dus voor de receptie uitgenodigd. Wat een belevenis! Bij het binnenkomen van de zaal (een tent die speciaal voor dit soort gelegenheden gehuurd kan worden) was al gelijk duidelijk dat het hier om een bruiloft ging van mensen die tot de upper-class behoren. Alles even luxe! Op de trouwkaart stond dat de receptie om 7 uur zou beginnen, maar hier in Pakistan betekent dat, dat het pas om 8 uur of 9 uur begint. Wij waren er al vroeg, dus we hebben lang moeten wachten. Toen alle gasten er waren, kwam het bruidspaar binnen. Een poosje later was er bij toerbeurt gelegenheid hen te feliciteren en werden er van iedereen samen met het bruidspaar foto's gemaakt. Toen dat allemaal achter de rug was, was er eten, waar iedereen volgens mij erg van genoot. Ook wel voor te stellen, want inmiddels was het 11 uur in de avond! Daarna vertrokken er steeds meer mensen en rond 12 uur werd er een begin gemaakt met het afbreken van de tent. Dat was een heel bijzondere ervaring: het feest was nog aan de gang en tent werd al afgebroken. Maar ja, ze hadden de tent w.s. maar voor 1 avond gehuurd, dus dan gaat dat zo. Helaas was ik m'n foto toestel vergeten, dus ik kan jullie geen foto's laten zien. Daarom hieronder wat foto's van wat ik zoal op straat zie hier in de stad. 

332_3282.jpg
Ezelskarren, je ziet ze overal in de stad.
417_1767.jpg

IMG_3707.jpg

김영일 144.jpg

김영일 203.jpg

418_1872.jpg
De moskee: altijd en overal te zien en te horen.