show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Weer thuis!

Geschreven door Elien op 31 december 2012 12:14

allemaal, 

Na een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika ben ik afgelopen zaterdag weer thuis gekomen. Zoals ik in mijn vorige bericht schreef, zag ik er erg naar uit om op vakantie te gaan en ik heb er dan ook ontzettend van genoten.

Vakantie
P1040631.jpg
Weer langs het strand kunnen lopen in Fish Hoek was heerlijk! Ik heb het vaak gedaan en genoten!
Na aankomst heb ik de 1e dagen bij de Willem en Edith Conradie gelogeerd. Dat was een geweldig fijn weerzien. Willem is de dominee van de gemeente waar ik vorig jaar naar de kerk ging en met hen had ik een goede band en ook nu was het erg fijn om weer met ze bij te praten.
P1040294.jpg
Bijbelstudie met de mensen uit de Kalk Bay Community Church. Het was fijn om er weer een keer bij aanwezig te zijn. 
De bruiloft van Jeanne-Marie en Johan was ontzettend leuk en gezellig. Het was zo fijn om erbij aanwezig te kunnen zijn. Het was een hele reis om er te komen, maar ook dat is allemaal goed gegaan.
P1040348.jpg
Met Jeanne-Marie. Het was een geweldig weerzien! 
En toen ik weer terug in Kalk Bay was na de bruiloft heb ik op de Bijbelschool in een kamer gelogeerd. Dat was snel weer vertrouwd omdat ik er vorig jaar een heel jaar gewoond heb. Ik had een auto tot m'n beschikking van een student die haar auto niet gebruikte en wat heb ik van dat auto rijden genoten. En daarnaast heb ik genoten van de vrijheid, van het eten van een ijsje, het dragen van Westerse kleding, een wandeling langs het strand, leuke dingen doen met vrienden, allerlei vrienden weer ontmoeten en gewoon van het feit dat ik vakantie had. Ook het kerstfeest heb ik in Zuid-Afrika gevierd. Heel bijzonder om dat in de zomer te vieren! 's Morgens naar de kerk en 's middags had een Amerikaans echtpaar wat ik ken, mij samen met andere studenten die op de Bijbelschool waren, uitgenodigd om te komen lunchen. Er waren ook nog andere echtparen en het was een fijne middag.
IMG_0277.jpg
IMG_0281.jpg
Gezelligheid na het eten van een heerlijke lunch op 1e Kerstdag. 
De laatste dagen had ik ook zin om weer naar huis te gaan. Op de Bijbelschool had ik een kamer, maar alle andere dingen deel je met elkaar en ik mistte m'n huis en besefte steeds meer dat m'n huis hier in Lahore echt m'n thuis is. Het was goed om even afstand te nemen en die afstand heeft ervoor gezorgd dat het me weer heel duidelijk is dat Lahore de plaats is waar ik hoor en waar God me geroepen heeft. Hoe heerlijk het ook was om weer in Zuid-Afrika te zijn, het was ook heerlijk om weer thuis te komen afgelopen zaterdag. Toen ik in de taxi vanaf het vliegveld naar huis reed, realiseerde ik me wel  dat ik wel in een totaal andere wereld leef dan in Zuid-Afrika of Nederland. Vrijwel niets is hetzelfde, maar het is zo'n rust te weten dat dit de plek is waar ik hoor. 
Oudjaarsdag
En vandaag is het de laatste dag van het jaar. Voor mij is dit jaar omgevlogen. Er is veel gebeurd in dit jaar. Ik werd naar Pakistan uitgezonden en heb hier een begin gemaakt om m'n leven op te bouwen. Vaak verhuisd, ziek geweest, een operatie gehad, een huis gekregen, een visum gekregen en uiteindelijk mocht ik op vakantie gaan. Door alles heen is Gods trouw groot in m'n leven, elke dag weer opnieuw! En omdat Hij gisteren en heden en in de toekomst Dezelfde is, ga ik met een gerust hart het nieuwe jaar in. Ik wens jullie allemaal Gods rijke zegen en nabijheid toe voor het jaar dat voor ons ligt!
Nog wat vakantie foto's
P1040408.jpg
 
P1040481.jpg 
P1040504.jpg 
Cape Point en Kaap de Goede Hoop zijn altijd weer mooi. 
P1040293.jpg 
Het weerzien van vrienden, klein en groot was zo fijn!
P1040641.jpg 
Met Shalom en Mandla, beiden herkenden me nog van vorig jaar. 
P1040573.jpg 
In Stellenbosch, het was er prachtig in deze tijd van het jaar. 
P1040594.jpg 
Zomaar genieten!
P1040615.jpg 
Zefs in de zee gezwommen. Het was koud, maar de moeite waard. 
P1040522.jpg
Op bezoek bij Monica en haar familie. Zij werkt op de Bijbelschool en het was erg leuk om haar nu thuis op te zoeken. 
P1040643.jpg 
Met Victor en Xiaoyi, m'n Nigeriaanse en Chinese vrienden. Afscheid nemen is nooit leuk, maar herinneringen blijven gelukkig!