show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

De laatst verschenen nieuwsbrief

Geschreven door Elien op 4 oktober 2017 11:43

Hieronder leest u de tekst uit mijn laatst verschenen nieuwsbrief. 

Beste familie, vrienden en nieuwsbrieflezers,

Na lange tijd weer een nieuwsbrief met een update! In mijn laatste nieuwsbrief schreef ik over onzekerheden in mijn leven, omdat ik geen nieuw visum voor mijn werk bij Care Channels kreeg. Jaarlijks moest ik voor dat werk een nieuw visum aanvragen, maar de laatste keer kreeg ik dit helaas niet meer. Toen het duidelijk werd dat een nieuw visum voor mijn werk bij Care Channels niet zou gaan lukken, kwam er onverwacht
iets nieuws op mijn pad. Ik kreeg een andere baan aangeboden! Ik heb dit echt als een wonder ervaren. Wellicht hebben jullie dit al via m’n website (www.elieninazie.nl) of op een andere manier gehoord. Mijn roeping blijft dezelfde: ook in mijn nieuwe baan zal ik Pakistanen (en met name vrouwen en jongeren) versterken door hen vanuit de Bijbel handreikingen te geven om krachtig in het leven te staan. Zodat zij op hun beurt weer hun leefomgeving kunnen versterken.

Nieuwe baan
Ik hoop als social worker op Forman Christian College (FC college) in Lahore te gaan werken. FC college is een grote universiteit in de stad, op zo’n 10 minuten rijden van de plek waar ik nu woon. Er studeren in totaal zo’n 7000 studenten. Het is een grote campus en FC college heeft christelijke wortels. Ik hoop er als assistent van het hoofd studentenzaken te gaan werken. Ik zal leiding gaan geven aan een kleine groep counselors en daarnaast zal ik me richten op verschillende projecten die binnen studentenzaken gaande zijn. Veel nieuwe uitdagingen en ik zal er veel nieuwe mensen leren kennen. Maar ik ben ontzettend dankbaar met deze nieuwe baan en daardoor de mogelijkheid om nog een poosje in Pakistan te mogen en kunnen dienen.

Visum
Ook voor FC college heb ik uiteraard een visum nodig. Dat is begin mei aangevraagd en de verwachting was dat dit binnen 3 maanden zou worden afgegeven. Maar helaas duurt het langer dan verwacht. En zodoende ben ik, nu ik deze nieuwsbrief schrijf, al vanaf eind mei in Nederland in afwachting van mijn visum. FC college verwacht dat m’n visum in de loop van september afgegeven gaat worden. En zodra ik het heb, hoop ik terug te keren naar Lahore om daar op FC college aan de slag te gaan. En daar zie ik naar uit!

Nederland en medische controles
Al vrij snel na terugkomst in Nederland ben ik voor controles in het Alexander Monro ziekenhuis geweest. Gelukkig kwam er uit het borstonderzoek niets verontrustends. Wel was het zo dat ik me al langere tijd niet echt lekker voelde en vooral last van m’n maag en darmen had. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de afgelopen maanden verschillende onderzoeken gehad heb, maar ook daar is gelukkig niets verontrustends uit gekomen. Ik probeer nu zoveel mogelijk rust te nemen en de juiste voeding te eten, zodat hopelijk mijn energie
elke keer wat beter
wordt. Moe zijn na
kanker is een
algemeen bekend
gegeven, maar om
het elke dag te
ondervinden valt niet
altijd mee. Maar ik
ben dankbaar dat God
mijn leven gespaard
heeft en ik zelfs een
nieuwe baan
gekregen heb, waardoor ik nog een poosje in Lahore kan blijven. Ik mag in vertrouwen de toekomst in gaan, wetend dat God als een trouwe Vader elke dag voor me zorgt.

Groet
Zodra ik m’n visum heb hoop ik te vertrekken. De afgelopen tijd was vooral een periode van rust nemen en elke keer weer bekijken wat ik wel en niet kon. Ik heb genoten van de schoonheid van Nederland. Ik dank u en jullie allemaal voor jullie gebed en meeleven in de achterliggende tijd!

Een hartelijke groet, Elien

Dank en gebedspunten:

- Dank God voor de nieuwe baan die Elien gekregen heeft
- Dank dat de uitslagen van de onderzoeken die Elien gehad heeft goed waren

- Dank voor de periode die Elien in Nederland mocht zijn

- Bid dat het nieuwe visum nu snel afgegeven wordt, zodat Elien kan terugkeren naar Lahore

- Bid voor de nieuwe taak die Elien krijgt als ze terug is in Lahore

- Bid voor de gezondheid van Elien als ze weer aan het werk gaat

- Bid voor Pakistan, waar vaak zoveel onrust is. Bid dat mensen Gods vrede zullen leren kennen.

Vanuit de thuisfrontcommissie:

De afgelopen maanden was Elien weer in Nederland. Het was fijn om haar weer te ontmoeten! Het afgelopen jaar stond in het teken van het weer oppakken van haar werk in Pakistan bij Care Channels. De teleurstelling was dan ook best groot, toen bleek dat Elien geen nieuw visum kreeg toegewezen om haar werk daar voort te zetten.
Wij vonden het bijzonder dat er naast deze dichte deur, gelijk weer een nieuwe deur open ging en Elien een andere baan in Pakistan kreeg aangeboden. Een baan waar ze haar roeping ook kan navolgen om met name vrouwen en jongeren in Pakistan te versterken. We hopen en bidden met haar dat het visum om daadwerkelijk aan de slag te kunnen, snel zal worden afgegeven. Bidt u mee?

Hartelijk dank voor al uw betrokkenheid bij Elien en haar werk, ook in deze periode nu ze in Nederland is.

In de Heere verbonden, de TFC