show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Leven en werk in Lahore

Geschreven door Elien op 11 januari 2018 13:05

Hallo allemaal,

Inmiddels ligt m'n vakantie alweer even achter me en ben ik weer volop aan het werk.

Counseling Centrum 
Zoals ik in m'n vorige blog schreef, is 1 van m'n taken leiding geven aan het team van counselors. Er zijn 2 mannelijke counselors en 3 vrouwelijke counselors en dan nog een office manager. Elke dag ben ik een poosje in het Counseling Centrum te vinden en spreek ze zo allemaal regelmatig. Dat is belangrijk om elkaar beter te leren kennen, een band op te bouwen en te horen wat er zoal speelt. En inmiddels is me duidelijk dat de problematiek die ze tegen komen soms best heftig is. Relatieproblemen, gezinsproblemen, allerlei vormen van verslaving en deze week wat verhalen gehoord over sexueel misbruik van studenten door familieleden. Best heftig dus maar het is goed om deze dingen met elkaar te delen. En ik ben dankbaar dat door mijn werk bij Care Channels ik al best wat weet over de problematiek die er in Pakistan speelt. 
Studenten Centrum
Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een Studenten Centrum wat gebouwd gaat worden op de campus. Dit is een Amerikaans concept en zal een groot gebouw worden waar studenten kunnen ontspannen en kunnen studeren en voor dat alles zullen er allerlei faciliteiten komen. De tekeningen van de architekt zijn er maar nu moet er over de inrichting nagedacht worden. En dat is een grote klus waar wel een jaar voor uitgetrokken is. Ik ben begonnen met het samenstellen van een groepje studenten die me gaan helpen om na te denken hoe we de verschillende afdelingen in willen richten. Maar omdat een Studenten Centrum hier in Pakistan onbekend is, zal ik de studenten moeten begeleiden in dit alles. En dat betekent dat we eerst maar eens koffie gaan drinken in verschillende koffie restaurant in de stad om te zien hoe die ingericht zijn. Door middel van het zien van restaurants in de stad hoop ik dat de studenten met mooie ideeen komen over hoe zij denken dat de koffie restaurants e.d. ingericht moeten worden. En zo hoop ik door middel van kleine stapjes tot een mooi eindresultaat te komen. 
Inmiddels heb ik vrijwel alles op de campus gezien. Dat wil niet zeggen dat ik nu precies alles weet te vinden, maar ik heb in ieder geval een beter overzicht. En zo leer ik elke dag weer een beetje en geniet ik van alle contacten die ik er heb!
IMG_5209.jpg
Door Beenish werd ik vorige week rondgeleid. Zij werkt als assistente op Studenten Zaken en met haar heb ik regelmatig te maken. 
IMG_5211.jpg
Faisel en Beenish. Beenish is na haar studie op FC college bij Studenten Zaken komen werken. Faisel is nog student maar doet vrijwilligerswerk bij Studenten Zaken om zo werkervaring op te doen. 
IMG_5196.jpg
De bibiliotheek op de campus waar studenten kunnen studeren en waar veel boeken te vinden zijn.
IMG_5205.jpg
Naast 2 moskeeen is er ook een kerk op de campus te vinden. Elke vrijdag wordt hier 'Chapel' gehouden, een soort kerkdienst voor Christelijke studenten.