show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Vriendschap

Geschreven door Elien op 3 februari 2018 8:07

Hallo allemaal, 

Elke zondagmiddag ga ik naar de kerk bij Care Channels, de school waar ik voorheen werkte.

Een aantal jaren geleden is er door de leiding van Care Channels een kleine gemeente gestart met name om de staf van Care Channels ook op die manier goed Bijbels onderwijs te geven. Er wordt in het Engels gepreekt wat ik fijn vind omdat me dat wat makkelijker afgaat dan een preek in het Urdu goed begrijpen. Alhoewel ik op zondagmorgen een andere gemeente bezoek waar de dienst wel helemaal in het Urdu gehouden wordt, maar dat is dan weer een manier om m'n Urdu op peil te houden. 
Maar doordat ik op zondagmiddag naar de Care Channels kerk ga, zie ik daar een groep juffen en dat is erg fijn. Nu ik daar niet meer werk zijn het meer vriendinnen en geniet ik op een andere manier van deze contacten dan voorheen, toen ik nog hun maatschappelijk werker was. En het is fijn om op deze manier toch nog wat betrokken te zijn bij Care Channels. 
R. is 1 van de juffen waar ik altijd goed contact mee had en nu een goede vriendin van me is. En 2 weken geleden is ze getrouwd! Samen met Peter en Jingle, de leiding van Care Channels heb ik wat invloed mogen hebben op de tot stand koming van dit huwelijk. A., nu haar man is een positief christen en we wilden dat R. een goede man zou treffen. Omdat hier vrijwel alle huwelijken tot stand komen door middel van gearrangeerde relaties, konden we dit zo doen. Begin vorig jaar zijn R. en A. verloofd wat hier betekent dat de beide families toestemming geven voor dit huwelijk. Daarna hebben R. en A. vrijwel dagelijks contact gehad om elkaar zo beter te leren kennen. En nu zijn ze dus getrouwd! Een trouwdag hier heeft allerlei verschillende plechtigheden en gewoontes en duurt zeker 3 dagen. En omdat ik R. en A. goed ken was ik voor alle 3 de dagen uitgenodigd. Meestal zijn de feesten pas 's avonds, maar deze keer 2 keer op een middag en dat was fijn, vooral ook omdat de laatste plechtigheid in Faisalabad gehouden werd, een stad hier 2 uur vandaan. A. komt daar vandaan en op de laatste dag wordt er een receptie aangeboden op uitnodiging van de man, dus we moesten naar Faisalabad. 
Al met al heb ik genoten van deze bruiloft. Het was fijn om erbij te zijn en ook weer een groep juffen van Care Channels te ontmoeten! De officiele huwelijksplechtigheid werd door Peter, de directeur van Care Channels geleidt en de Bijbelse boodschap over het huwelijk stond in het middelpunt. Ze hebben veel meegekregen! M'n gebed is dat ze samen God zullen dienen en op die manier ook dienstbaar zullen zijn voor hun Pakistaanse medemens! Hieronder een foto impressie van de verschillende dagen van de bruiloft.

52261446-a48b-4f1e-828b-dc9583357f89.jpg

De eerste avond van de bruiloft, de Mhendi. Deze wordt vaak apart gehouden en in dit geval was R. met haar familie en vrienden dan ook alleen aanwezig. 

IMG_5491.jpg

Tijdens de Nikka, de officele huwelijkssluiting. 

IMG_5465.jpg

R. en A. zijn nu echt getrouwd! Nu eerst de bruidstaart aansnijden. 

IMG_5368.jpg

Met een groep juffen van Care Channels, heel fijn om hen te zien en te spreken!

IMG_5391.jpg

Vriendinnen. 

IMG_5512.jpg

Aan het einde van de Nikka plechtigheid hebben R. en A. zich verkleed en hier staan ze op het punt om naar A.'s familie te vertrekken. R. neemt nu officieel afscheid van haar eigen familie, een emotioneel moment.  

IMG_5546.jpg

Tijdens de Valima, de receptie die door A.'s familie is georganiseerd.