show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Bezoek uit Nederland!

Geschreven door Elien op 12 april 2018 16:14

Hallo allemaal, 

De afgelopen twee weken zijn Arno en Annemieke, een stel uit de CGK van Bennekom bij me op bezoek geweest.

En wat was het fijn om ze hier te hebben! Tijdens de eerste week dat ze hier waren zijn we een midweek naar Islamabad geweest. Ik had zelf ook vakantie omdat FC college die week vanwege 'Easter Break' gesloten was. En de tweede week had ik vrij gekregen zodat ik hen die week wat meer van alles in en rondom Lahore kon laten zien. Vanuit Islamabad hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. Als gidsen hadden we 2 studenten van FC college met ons mee die met nog een student een reisbureautje hebben. Het was fijn om hen bij ons te hebben omdat zij alles voor ons regelden. Daarnaast hebben we mooie gesprekken met ze gehad en hebben ze ons veel verteld over Pakistan en over hun eigen regio. Zij komen namelijk uit Gilgit/Baltistan wat in het Noorden van Pakistan ligt waar het Himalayagebergte is. Het originele plan was nl. om met hen naar die regio te gaan, maar vanwege mijn visum had ik daar speciale toestemming voor nodig en die werd niet afgegeven. Maar het was fijn om toch even naar een andere omgeving te kunnen en zodoende samen met Arno en Annemieke te genieten van alles daar. Zo hebben we een dag gewandeld in de heuvels/bergen (2800 mtr) bij Murree, de plaats waar ik 6 jaar geleden 4 maanden gewoond heb toen ik taalstudie deed. Het was heerlijk om een dag actief te wandelen, om schone en blauwe lucht te voelen en te zien, een heerlijke temperatuur daar te hebben en om te genieten van Gods schepping.
Tijdens de tweede week dat Arno en Annemieke hier waren hebben ze meer van Lahore gezien. Zo zijn we naar Wahga Boarder geweest, waar bij de grens met India elke avond een vlaggen ceremonie gehouden wordt. Is de grote moskee en het fort in de stad bezocht en zijn we naar een grote lokale bazaar geweest. Maar om de uitersten die hier zijn te laten zien, zijn we ook naar een hele luxe Mall geweest, waar de meest luxe winkels te vinden zijn en restaurants waar heerlijk gegeten kan worden. In de hele Mall is aircoditioning en omdat het hier al flink opgewarmd is, is het zijn in zo'n Mall alleen daarom al heerlijk. We zijn bij verschillende mensen op bezoek geweest, we hebben FC college bezocht zodat ze ook gezien hebben waar ik werk en we hebben daar verschillende mensen gesproken. Ook hebben we mijn vorige werkgever Care Channels bezocht en alles bij elkaar hebben Arno en Annemieke een goede indruk van mijn werk en leven hier gekregen. Ze hebben ervaren dat het in Pakistan niet zo gevaarlijk is als de media het Westen doet geloven, alhoewel het verkeer hier wel een aparte belevenis is :-). Bij mij thuis hebben we ook van elkaar genoten. Hoe leuk was het toen ze bv heerlijke patat voor me gemaakt hadden en met de uit Nederland meegenomen mayonaise smaakte dat heerlijk! We hebben goede gesprekken gehad, veel dingen met elkaar gedeeld en ik heb het als heel waardevol ervaren om iets van mijn leven hier te laten zien en met hen te delen. Daarom ook via deze weg Arno en Annemieke: heel hartelijk bedankt voor jullie komst! 

DSC03725.jpg
Op bezoek bij vrienden van mij uit de kerk waar we een heerlijke maaltijd kregen, zoals dat hier gewoon is als je ergens op bezoek gaat

DSC03732.jpg
Ze zijn meegeweest naar de kerk waar ik op zondagmorgen naar toe ga.

DSC03777.jpg
Na de kerkdienst, met het dochtertje van vrienden. 

DSC03815.jpg
Een bezoek aan de zoutmijnen die we bezoeken als we op weg zijn naar Islamabad. 

IMG_6699.jpg
We eten in allerlei lokale restaurantjes. Dit is ergens onderweg en samen met Arno en Annemieke genieten we van heerlijk Pakistaans eten. 

DSC03873.jpg
Zomaar een leuke foto :-), het waaide flink!

IMG_6711.jpg
Het maken van selfies zijn ook onder studenten in Pakistan erg in de mode :-). 

DSC03992.jpg
Een prachtig meer in de buurt van Taxila

IMG_6745.jpg
Uitleg over het Bhoeddisme en hoe dat in Pakistan in het verleden bestond.

IMG_6849.jpg
Hiking in Murree

DSC04081.jpg

IMG_6988.jpg

1328cf35-0b9e-47db-807f-26e54d769398.jpg
Er lag zelfs nog sneeuw op sommige plekken. 

DSC04096.jpg
Dat was lang geleden, dat ik sneeuw in m'n handen had :-).

IMG_6973.jpg

DSC04123.jpg
Een kopje thee met uitzicht op de bergen aan het einde van een hele actieve dag. 
DSC04131.jpg
En om dan aan het einde van de dag zo'n prachtige zonsondergang te zien, is geweldig! 
IMG_7118.jpg
Als afsluiting van de midweek in Islamabad gaan we met onze reisleiders, de 2 studenten van FC college uit eten en bedanken hen voor hun goede begeleiding. 
DSC04532.jpg
Bij de grens met India waar elke avond een vlaggenceremonie plaatsvindt. 
DSC04722.jpg
Een avondje in de lokale bazaar.
DSC04756.jpg
En in die lokale bazaar is alles mogelijk, zelfs een busje dat door de smalle straatjes rijdt :-). 
IMG_7213.jpg
En als afsluiting van deze mooie weken een heerlijk broodje in een een (voor hier) luxe restaurant. 
DSC04872.jpg
En een lekker taartje thuis bij de koffie. Want samen koffie drinken, dat is toch zo leuk als er Nederlanders op bezoek zijn!